COBISS iskanje

VIII. Mariborski teden, 5.-13. avgust 1939

Na zadnjem predvojnem Mariborskem tednu so pripravili zelo različne razstave. Posebnost sta bili razstavi Narodnega gledališča v Mariboru in Dramskega društva na Ptuju.

Organizirali so še festival slovenskih narodnih običajev. Sodelovala so društva iz Lancove vasi, Sv. Jurija ob Ščavnici, Markovcev, Beltincev, Črnomlja, Adlešičev, Vinice, Predgrada - Starega trga in Metlike. Tehnični vodja festivala je bil France Marolt, ravnatelj Glasbene matice v Ljubljani.

Kot vsako leto so razpisali natečaj za osnutek plakata za prireditev. Tokrat so prijeli 32 prijav, ki jih je ocenila strokovna žirija. Prvo nagrado je prejel Rado Janežič, drugo Maks Kavčič, oba iz Maribora, tretjo pa Avgust Černigoj iz Ljubljane. Za veliki plakat so izbrali prvonagrajeni osnutek, za vagonske tablice pa drugonagrajeni osnutek.

VIR: Prireditev Mariborski teden v Mariboru : predstavitev fotografskega gradiva iz zbirk Pokrajinskega arhiva Maribor : [razstava Pokrajinskega arhiva Maribor v razstavišču Per gradus] / Sabina Lešnik, Nina Gostenčnik

« Nazaj