COBISS iskanje

Enota za Koroško

ARHIVSKO GRADIVO POKRAJINSKEGA ARHIVA MARIBOR, KI SE NANAŠA NA KOROŠKO IN SE HRANI NA SEDEŽU ENOTE V RAVNAH NA KOROŠKEM, JE DOSTOPNO V ČITALNICI NA SEDEŽU ENOTE ČEČOVJE 12 a.

Odpiralni čas čitalnice Pokrajinskega arhiva Maribor na enoti:

Ponedeljek: 8 - 14 ure
Torek: 8 - 14 ure
Sreda: 8 - 14 ure
Četrtek: zaprto
Petek: 8 - 13 ure

Gradivo, ki bi ga radi pregledovali, lahko naročite z uporabo iskalnika SIRAnet, po telefonu (02 228 50 21 - čitalnica), po običajni pošti (Pokrajinski arhiv Maribor, Glavni trg 7, 2000 Maribor) ali po elektronski pošti. V času uradnih ur lahko gradivo naročite tudi na Enoti v Ravnah na Koroškem, na telefon 05 99 42 943 ali po elektronski pošti vinko.skitek@pokarh-mb.si. Gradivo morate naročiti vsaj en delovni dan pred obiskom.

Na dan lahko naročite pet (5) tehničnih enot arhivskega gradiva. Pri naročanju arhivskih enot pa o podrobnostih naročila kontaktirajte dr. Vinka Skitka po telefonu 05 99 42 943, ali po elektronski pošti vinko.skitek@pokarh-mb.si.

V arhivski čitalnici enote na Ravnah je možno proučevanje tudi tistega arhivskega gradiva, ki je sicer dostopno v čitalnici Pokrajinskega arhiva Maribor, Glavni trg 7, Maribor. Uporabnik, ki bi želel tovrstno gradivo pregledovati v čitalnici na Ravnah, mora gradivo naročiti najkasneje do vsake srede do 12. ure. 

Podrobnosti glede dostopa arhivskega gradiva, pogojev njegove uporabe, reproduciranja in izposoje si lahko preberete v čitalniškem redu.   

V pomoč pri raziskavah arhivskega gradiva je na razpolago Seznam arhivskih fondov in zbirk s področja Koroške.

Gradivo, ki se nanaša na Koroško se nahaja tudi v drugih fondih in zbirkah regionalnih arhivov v okviru arhivskega informacijskega sistema slovenskih regionalnih arhivov SIRAnet in arhivskega informacijskega sistema Arhiva Republike Slovenije.

Uporabnikom omogočamo tudi poizvedovanje v izbranih tujih arhivskih informacijskih sistemih.

 

Skica meja trga Vuzenica iz leta 1797
Vojaška obmejna posadka pri Ternegu nad Radljami ob Dravi, 1919
Planinska knjiga obiskovalcev Uršlje gore, 1892-1898
Osnovna šola Ravne na Koroškem
Dravograd