COBISS iskanje
Svečana prireditev 80. obletnici ustanovitve Pokrajinskega arhiva Maribor

Svečana prireditev 80. obletnici ustanovitve Pokrajinskega arhiva Maribor

Ob 80. obletnici ustanovitve Pokrajinskega arhiva Maribor smo pripravili tudi svečano prireditev v Kazinski dvorani SNG Maribor. Ob tej priložnosti je navzoče pozdravil in nagovoril tudi minister za kulturo Republike Slovenije, dr. Uroš Grilc. Izpostavil je, da Pokrajinski arhiv Maribor predstavlja zgoščeno žarišče štajerske zgodovine in da arhivi igrajo zelo posebno in zelo dostojanstveno vlogo natančnih in preciznih kronistov zgodovine ter poudaril, da je arhivistika eden konstitutivnih elementov nacionalnega spomina.

Nagovor ministra za kulturo dr. Uroša Grilca

Minister za kulturo dr. Uroš Grilc

 

Ob visokem jubileju je Pokrajinski arhiv Maribor podelil tri časne diplome ustanovam in osebam, ki so zaznamovale delovanje arhiva v zadnjem času. Za dolgoletno uspešno sodelovanje pri organizaciji mednarodnih arhivskih raziskovalnih taborov je Pokrajinski arhiv Maribor podelil častni diplomi dvema madžarskima arhivoma, Arhivu županije Zala in Arhivu Železne županije. 

Utemeljitev

Podelitev

Častno diplomo je Pokrajinski arhiv Maribor ob jubileju podelil tudi večletni sodelavki v arhivu in dolgoletni direktorici, dr. Slavici Tovšak.

Utemeljitev

Slavica Tovšak in Ivan Fras

 

« Nazaj