COBISS iskanje
Izzid revije Moderna arhivistika

Izzid revije Moderna arhivistika

Spoštovani kolegi!

Strokovno povezovanje sorodnih institucij pri razvoju določene stroke je dolgo znana praksa. Izmenjava izkušenj, posnemanje in učenje se iz dobrih praks, udeležbe na strokovnih in znanstvenih srečanjih so le nekateri od načinov, kjer lahko pridobivamo nova ali dodatna znanja na svojem področju. V arhivistiki in delu arhivov je takšno sodelovanje še posebej dobrodošlo, saj so bila, do pred nedavnim, vsa znanja, ki so jih arhivski delavci pri svojem delu potrebovali, pridobljena prav z delom v arhivu, torej s prakso in v obliki neformalnega izobraževanja.

Z veseljem vas sporočamo, da je luč sveta ugledal prvi letnik revije Moderna arhivistika, ki nadaljuje tradicijo objavljanja znanstvenih in strokovnih prispevkov s področja arhivistike, dokumentalistike, materialnega varovanja, upravljanja z dokumenti ter sorodnih področij, ki se vežejo na problematiko dokumentarnega in arhivskega gradiva v arhivih, muzejih, knjižnicah in galerijah.

Vsebine objavljenih prispevkov so bile predstavljene na mednarodni znanstveni konferenci Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja, ki vsako leto poteka v Radencih.

Revija tako nadaljuje s prinašanjem novosti na področju arhivske znanosti in dokumentalistike, strokovnih postopkov, raziskovanja, standardov, smernic, dobre prakse, projektov in programov.

Verjamemo, da bodo objavljeni prispevki pripomogli k izboljšanju strokovnega dela v arhivih in razrešili marsikatero dilemo.

Objavljeni članki so prosto dostopni na spletni strani revije: http://www.pokarh-mb.si/si/p/3/49/moderna-arhivistika.html


Če želite prejemati naša obvestila o izobraževanjih, vas prosimo, da izpolnite obrazec na povezavi: http://eepurl.com/dvpN45.

 

« Nazaj