COBISS iskanje
Kulturni bazar v regiji

Kulturni bazar v regiji

29. 11. 2017 bo v Mariboru kulturni bazar.

Prijave na brezplačne predstavitve in izobraževanja sprejemajo do 22 11. na spletni strani Kulturnega bazarja.
S programom sodelujemo tudi arhivi iz regije, in sicer Pokrajinski arhiv Maribor, Zgodovinski arhiv na Ptuju in Nadškofijski arhiv Maribor. Vljudno vabljeni na vse dogodke!

 Od 9h do 18h bo v Slovenskem narodnem gledališču Maribor urejen razstavni prostor, na katerem se bodo predstavljala vsa področja kulturno-umetnostne vzgoje z gradivi, publikacijami in dodatnimi informacijami. V vseh odmorih ponujamo tudi posebno okusen kulturno-kulinarični program in možnost ustvarjalnega oddiha v Kazinski dvorani. 
 

 29. 11. 2017 ob 14.00
Pokrajinski arhiv Maribor, Glavni trg 7

Kulturni dan - predstavitev možnosti

Udeleženci spoznajo, kako za organizirane skupine poteka obisk arhiva. Slišijo, katere poudarke imajo posamezne predstavitve glede na to, iz katere regije prihajajo učenci, koliko so stari, koliko časa je predvidenega za obisk ... Spoznajo, da lahko tudi sami sooblikujejo potek obiska. Poleg posebej zanimivih primerkov arhivskega gradiva si ogledajo še aktualno arhivsko razstavo, obiščejo čitalnico, skladišče in restavratorsko delavnico.

29. 11. 2017 ob 15.00
Pokrajinski arhiv Maribor, Glavni trg 7

Obisk arhiva v spremstvu Miške Mice

Izsek iz dramatizacije slikanice o Miški Mici (Zgodovinski arhiv na Ptuju) in prikaz načina, kako s pomočjo te zgodbe otroke popeljemo skozi arhiv.
Prikaz izdelave knjižic, ki si jih ob obisku otroci sami zgibajo. Ogled aktualne arhivske razstave, čitalnice, skladišča in restavratorske delavnice.

 
 

29. 11. 2017 ob 16.00
Pokrajinski arhiv Maribor, Glavni trg 7

Rodoslovno raziskovanje

Nadškofijski arhiv Maribor in Pokrajinski arhiv Maribor sta skupaj pripravila predstavitev možnosti rodoslovnega raziskovanja v obeh mariborskih arhivih. Izvedene so bile različne predstavitve glede na starost obiskovalcev:
uspešen je program za osnovnošolce in drugi za odrasle (npr. za slušatelje univerze za tretje življenjsko obdobje).
Ob vsebini udeleženci spoznajo tudi obe inštituciji.

.
« Nazaj