Odpri menu

Maribor na fotografijah in razglednicah - ogled razstave v nakupovalnem središču Europark Maribor

Za vse, ki si razstave Maribor na fotografijah in razglednicah med letoma 1897 in 1945 niste uspeli ogledati pri nas, imamo dobro novico. 

Od 1. aprila pa do 15. aprila 2022 si lahko razstavo ogledate v 1. nadstropju nakupovalnega središča EUROPARK Maribor - pri kavarni Ginger. 

Vljudno vabljeni k ogledu!

Razstava Maribor na fotografijah in razglednicah predstavlja na 15 panojih podobo mesta Maribor in okolice v času med letoma 1897 in 1945. Avtorica, arhivska sodelavka Sabina Lešnik, je za razstavo izbrala zanimivosti iz omenjenega časa, od katerih lahko izpostavimo požig barakarskega naselja ob nekdanji Dajnkovi ulici leta 1938, bombardiran Glavni trg med drugo svetovno vojno, kopališče Mariborski otok v 30. letih 20. stoletja ter strmoglavljenje letala na Glavnem trgu leta 1929. Na razstavi je prikazanih tudi nekaj razglednic in fotografij iz okolice mesta, zanimivi so panoramski posnetki mesta, ki so nastali pred drugo svetovno vojno, fotografije dogodkov na Glavnem trgu, vključenih pa je tudi nekaj fotografij »brzoslikačev«, ki so mimoidoče slikali ob sprehodih po mestu.

galerija